Marion Cotillard

 

O Marion ne znam puno, osim podataka koji su dati na internetu. Francuskinja je i glumica,i divno glumi, jedna je od mojih omiljenih glumica. Gledala sam je u raznim filmovima gde igra različite likove i moj je utisak da je izuzetan talenat i fenomenalna umetnica. Ovde ću pomenuti dva filma.

 

Jeux d’enfants (2003; Love me if you dare)

love-me-if-you-dare1

Vrlo interesantan film. Nije od onih koji su ultra mega rare art ili visoka umetnost untouchable, ali je energija koja postoji u filmu vrlo jaka.

U nekom malom mestu u Belgiji deca maltretiraju svoju drugaricu, Sofi Kovalski zato što je Poljakinja. U svakoj dobroj priči barem jedno dete ne maltretira drugo dete. Tako i ovde mali Žilijen ne želi da naudi Sofi. Da bi je oraspoložio daje joj jednu kutiju koju mu je bolesna majka dala ali traži da mu je Sofi ipak nekad pozajmi.  Sofi ga pita koliko je ta kutija njemu važna i da li može da joj to pokaže. On uskoči u autobus sa decom koji je stajao kraj njih parkiran, spusti ručnu i autobus krene niz ulicu, a Žilijen iz autobusa iskoči. To je bio prvi moment dokazivanja, prvi moment usuđivanja, nakon čega naizmenično počinju da čuvaju kutiju i jedno drugom zadaju zadatke uz reči: usudi se. Do čega će takav odnos dovesti ovo dvoje dece kada odrastu to treba pogledati. Film je divan zbog energije između Marion (Sofi) i  Giljoma (Julien), koji će se kasnije u stvarnom životu i venčati.

1771538-marion-cotillard-et-guillaume-canet-950x0-1

Pored fascinantnog talenta, njih dvoje su i esktremno lepi ljudi.

Mnogi kritičari su okarakterisali odnos likova  kao odnos dvoje psihopata. Film ima dva različita završetka, ali na samom početku filma je data najava koji je od ta dva kraja tačan.

 

Deux jours, une nuit (2014; Two days one night)

two-days-one-night-2014-movie-review-46c6207c-e5e1-45ea-868f-0e90fef68735

Sandra ostaje bez prilike da radi. Jedan kolega je drugim kolegama obećao bonus od po 1000 evra ukoliko izglasaju da njihova koleginica Sandra izgubi posao. Njen suprug joj daje podršku da se bori protiv otkaza i Sandra ima dva dana i jednu noć da ubedi kolege da ne doprinesu tome da ona izgubi posao. Interesantna priča o tome šta ljudima danas znači 1000 evra a šta osećaj za nevolju drugog čoveka.

 

Pored ovih filmova Marion je igrala u filmu- mjuziklu Nine,režisera Roba Maršala, Immigrant, Rust and bone, La vie en rose, i mnogim drugim. Nedavno je izašao trejler za film Xaviera Dolana koji će početi sa prikazivanjem u septembru ove godine. Reč je o filmu Juste la fin du monde (It’s Only the End of the World) gde uz Marion u filmu igra Vincent Cassel, Léa Seydoux i drugi. Prema trejleru film deluje izuzetno obećavajuće.

 

 

Pored glume, Marion voli i muziku. Tako se 2013 našla u sjajnom spotu Davida Bowia

The next day explicit

 

A ove godine je snimila video sa svojom pesmom Enter The Game

 

Jasno je da je Marion vrlo izuzetna

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s