Georgy Kurasov, slikar živahnih boja

Šta da kažeš o nekom koga ne poznaješ? Možda je dobar, možda je zao, ako je slikar-možda sve sam slika ili možda tera nekoga da slika za njega a on se potpisuje, možda majka slika pa želi da joj sin bude slavan pa mu onda sa osmehom dodaje urađene slike, a on spušta kakve novine i gleda je prekorno i kaže: ‘’stavi tamo kraj gomile, posle ću se potpišem.’’
Rođen je u Lenjingradu (današnji Sant Petersburg) u USSR (današnja Rusija). Već sa 13 godina je počeo da se bavi vajarstvom u umetničkoj školi koja je bila pri Fakultetu umetnosti. Ono što mu je, prema dostupnim izvorima, u slikarstvu smetalo bio je dosadan izbor boja. Sa 19 godina je postao student Fakulteta na odseku vajarstvo. Barem 10 godina nakon toga je počeo da slika. Početkom devedesetih njegove slike  bile su izlagane u Americi, a nakon toga više nije izlagao u drugim delovima sveta.

Inače postoji neko nepisano pravilo da su vajari koji počnu da slikaju znatno osetljiviji i delikatniji u svojim radovima u odnosu na slikare koji nisu bili skulptori. Radove ovog apsolutno veličanstvenog dekorativnog kubiste koji je na neki način likove slavne Tamare De Lempicke (Art Deco) preveo na svoje slike možete pogledati na njegovom sajtu ili fb stranici.

Oh, slike su mu sasvim bajne…

 

Advertisements

2 responses to “Georgy Kurasov, slikar živahnih boja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s