Blogeri se igraju

Izgleda da je među blogerima u toku (iha-haj) igra davanja odgovora. Nešto slično upisivanju u spomenar. Moja i naša a možda i tvoja ili, baš ako insistirate, Vaša Romi (moja SD- super drugarica) mi je poslala na svom blogu molbu da se pridružim igri odgovaranja (ogovaranja stvarnosti).  Sad ću da počnem da odgovaram na niz pitanja jer sam danas k’o zapeta puška.

5e113-161988917816463982psoxajtpc

Zbog čega ste započeli da pišete blog?

Da bih se bolje artikulisala, upoznala neke svoje lične ćoškove, setila nekoga na narodna nepredanja, ponekad i upozorila na opasnosti raznih simulakruma i pričala tako da se čitav čitalački svet bar na tren atmosferski ustalasa. I da bih odgovorila na ono što me niko ne pita. To je zapravo razlog. Da mi prođe vreme. Da nešto naučim.

 

 cdca9-121949102379887501xzeocmpfc

Čemu se obradujete?

Obradujem se svemu onome što me u neki drugi mah i oneraspoloži. Na primer, jako se obradujem ćevapima, ali mi nekada bude muka od njih. Lepo mi je kada plivam, ali posle mora, u bazenu mi ne prija plivanje. Obraduje me da čujem nekoga koga nisam čula dugo, ali opet- da se čujemo po 15 puta dnevno to me sneveseli. U svemu tome, tj. u polju pluseva i minuseva (jer ja sa sobom uvek nosim tefterče i štikliram poziciju i opoziciju stvarnosti)  najveću radost mi čini kada shvatim da sve ima bar dve strane. To se zove uvid, uviđanje, razumevanje, ali isto tako i projektovanje, smišljanje, zezanje i autodestrukcija.

 

3568d-lib

 

Volite li da delite savete?

Iako odgovor obuhvata raspon od da do ne, više je da. Imam ih puno za razne ljude koje znam, međutim, takođe razumem da je potreban dobar trenutak za dobar savet, pa onda često odćutim čekajući pravo vreme. Ali ako smatram da ima još puno da se talasa do pravog trenutka, onda uzmem kakvu ličnost i kažem joj šta je tačno njen problem i kako da situaciju reši.

 

 a8965-523655_509100465812800_608723265_n (1)

Zanima li vas politika?

Političke teme, onako nage, do koske gole pokušavam da izbegnem koliko mi brzina koraka dozvoljava. Međutim, malo šta nije ispolitizovano, ali to malo ipak može da se nađe. Sa druge strane, čovek može jako lepo da se nasmeje celokupnoj političkoj stvarnosti, i u tom smislu politiku pratim. Više belosvetsku nego lokalnu.

 

dc42d-54184001736316821uyydq4fqc

 

Verujete li u ljubav do groba?

Ne vidim razlog zašto neko ne bi slobodno voleo nekoga celi svoj život. Međutim, takođe verujem da postoje neostvarene ljubavi, nedorečene misli, svašta prećutano. Mislim da nedostaje hrabrosti ‘’od susreta pa do groba’’ da se takve stvari poprave. Pošto sve ima bar dve strane, sigurno je da svaka tetka voli za vjek vjekova svog sestrića.

 

6abf3-56a8bafcc1ef464a11577532a5670139

 

Verujete li da postoje i da nas posećuju vanzemaljci?

 

b88e1-579664_485075298194700_2086592371_n

Ovo mi nije omiljena tema, pa će zato odgovor biti duži. Mislim da se History Channel ubi da dokaže da postoje. Stiven Hoking je rekao da ako se vlada trudi da sakrije njihovo prisustvo onda bi bilo bolje da ništa ne radi. History Channel (HC) se bavi vanzemaljskim životom na planeti Zemlji. Tako emisija Ancient aliens uključuje kvazistručnjake koji govore o tome da smo mi (ljudi) potomci vanzemaljaca, da nisu postojali nikakvi Vavilonci, Asirci, Maje, Inke, (ako su i  postojali, ko ih jebe, to  je sve na kraju mutiralo u vanzemaljce), dakle, nikoga nije bilo osim vanzemaljaca. Oni su tu oduvek, pre nas, pre svega. Koji su dokazi? Ono što se posmatra, naravno bez napora i nekog aplikativnog znanja koje zahteva veći angažman je: ”pogledajte kako je sečen kamen, gledajte čudne reljefe”. To su osnovni dokazi i ta emisija se ”vrti” svakog dana.  U tom činu objašnjavanja, koji nema zasnovanost u znoju ili naporu, a ovo pominjem jer razumevanja teško da ima bez napora, uvodi se mnoštvo istorijskih likova, pa se tako u opisu Kolumbovog osvajanja ”Amerika” ne navodi da je istrebio silne milione domorodaca, kako podrobno opisuje Bartolomeo de las Kasas u ‘’Izveštaju o uništavanju Indija’’ već se analizira nedostupni dokument u kom stoji da je Kolumbo video svetlosnu menoru na nebu, što je očigledno, za ovakav tip ”mišljenja” osnovni dokaz postojanja vanzemaljskog života na samom početku Novog veka. ”Kvaziistorizam” povećava dinamiku tokom poslednje godine tako da  je znatno narastao broj otkrića, što na poljima zasađenim žitom, što na brdima. Otkrića će verovatno dovesti do pronalaženja rođaka s one strane ”granice” pa će stričevi po pašenom od ujaka Toma Kruza prodavati nešto nalik starim indigulencijama, samo sa obrnutim smerom, za oprost grehova u vanzemaljskom životu. Sa druge strane i bez loše šale, sasvim je sigurno da zbog naglog opadanja nade u samom čovečanstvu,  vera u vanzemljski život jača.

Šta je po vama vrednije, imati ili umeti?

Vrednije je imati umeće. Međutim, poslednjih godina shvatam da je i imanje umeće.

Koju osobinu kod ljudi najviše cenite?

Umetnost igranja.

 

71684-162551867769892795ghhzdhubc

Šta mislite, zašto se kaže: Što južnije to tužnije?

Jer je na jugu toplije a kad je toplije onda ima više suve zemlje, a kada ima više suve zemlje onda se više i u nebo gleda, a kada se više u nebo gleda onda je jasno da tu nisu čista posla. I onda je to tužno.

 

Volite li kućne ljubimce?

Volim kućne ljubimce sa kojima se igraju Nosovići jer bez obzira na godine i obaveze oni se jako lepo druže sa svim svojim drugarima po kući i dvorištu: ribicama, kucama, kokicama, golubovima, vrapcima i svim dragim ljudima koji im dođu u posetu.

 

Ako biste mogli, koji trenutak života biste vratili?

Što bi rekao Radovan Karadžić ‘’to je nešto lično moje’’.

Slobodan izbor davanja odgovora (na neka od ovih ili na bilo koja nepostavljena pitanja) imaju sledeći blogeri (ukoliko bi se igrali ove igre ogovaranja stvarnosti):

http://trillika.blogspot.com/

http://jorgoslovlje.blogspot.com/

http://www.artmistakes.com/

http://strassno.blogspot.com/

i kome se još piše, naravno, i kome se još piše.

 

Advertisements

7 responses to “Blogeri se igraju

  1. Alal vera Vanja, baš si se potrudila. Izbor islustracija je posebno originalan. Jednu kradem ovog momenta i postavljam na Fejsbuk. Hvala na odgovorima! 🙂

  2. A, pa ne može, ne daš da se krade, hahahaha! Kad stigneš, dobaci mi sliku na kojoj piše "ne veruj ženi koja ti se odvezala…" na FB. 🙂

  3. Htela ne htela, al' zarad istine, moram da se ponovim, naučih iz ovih redova opet nešto i koliko god da ova igra podseća na spomenar, odgovori nisu kao nekad, dečiji, ali meni se svidjaju 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s